Zaplanowaliśmy wspólne gotowanie dzieci i rodziców w oparciu o „bezpieczne” przepisy kulinarne (także te regionalne) przeznaczone dla osób z alergią na gluten. Pokażemy, że przygotowując posiłek z dziećmi można świetnie się bawić. Angażując dziecko we wspólne gotowanie rozwijamy jego samodzielność i pokazujemy, jak ważna dla rodziców jest jego pomoc. Udowodnimy też, że zdrowe jedzenie jest naprawdę smaczne. Podczas spotkań nie zabraknie specjalistów, którzy służyć będą radą dla rodziców, których dziecko ma nietolerancję na gluten. Wspólne pomysły kulinarne i inspiracje artystyczne oraz inne ważne sprawy podsumujemy w książeczce kucharskiej.
Wersję elektroniczną publikacji do bezpłatnego pobrania udostępniamy poniżej.

 kliknij, aby pobrać książkę

29 grudnia 2011, w białostockiej Naleśnikarni przy ul. Pałacowej miała miejsce promocja artystycznej książeczki kucharskiej – "Gotuję z mamą i tatą, czyli podlaska kuchnia dla najmłodszych", z udziałem Pawła Małaszyńskiego - relacja i fotoreportaż